RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røyking forbudt på Cuba

Sist oppdatert:
Den tidligere storrøykeren Fidel Castro har bestemt at nå holder det for hans landsmenn også. 6. februar innføres totalt røykeforbud på offentlig sted over hele øya.

Cuba, som er kjent for sine håndrullede sigarer, innfører snart et forbud mange ikke trodde var mulig å innføre på den godt ”innrøkte” øya.

Totalforbudet mot å røyke tobakk på offentlig sted, er bare ett av flere tiltak i en omfattende kampanje som nå rulles ut på Cuba.

Blant annet innføres det 16 års-grense på kjøp av tobakksvarer. I dag er det ingen grense. Alle tobakksautomatene vil også blir fjernet.

I følge nyhetsbyrået AFP sier myndighetene på Cuba at kampanjen har helsemessige årsaker, men at respekt for ikke-røykernes rettigheter også ligger bak

Fidel Castro stumpet selv sigaren så tidlig som 1986, og nå vil han altså alt hans undersåtter gjør det samme.

I motsetning til i Norge, hvor røykeforbudet på restauranter og barer er totalt, vil det på Cuba fremdeles være mulig å røyke, men da i egne, adskilte røykerom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere