Rykker inn i Gaza

Foto: (Illustrasjonsbilde AFP/Scanpix)

Israelske stridsvogner og soldater inntok mandag morgen nordlige Gaza.

03.07.06 08:44

Grytidlig mandag morgen rykket Israel inn i nordlige Gaza med stridsvogner og soldater, melder Associated Press.

Invasjonen er en del av kampen for å få den Hamas-ledede palestinske regjeringen til å løslate en soldat som ble kidnapppet for åtte dager siden.

Israelsk militære hevder at mandagens tokt i Gaza kun er et begrenset opprag for å finne eksplosiver og tunneler nær grensen.

Raketter har slått ned i en bygning som benyttes av Al Aqsa-brigadene, men det er ikke meldt om skadede.

- Det er ikke snakk om innledning til en større bakkeoffensiv mot militante palestinere, slik enkelte israelske ledere har truet med. Det handler derimot om en målrettet aksjon for å stanse ulovlig virksomhet nær grensen, sier en ikke navngitt israelsk talsmann.

- Dette dreier seg om en operasjon av svært begrenset omfang. Hensikten er å finne tunneler som brukes til ulovlig kryssing av grensen, og sprengstoff som kan være skjult i grenseområdet, fortsetter han.

Militæraksjonen mandag er i tråd med rådet som Israels statsminister Ehud Olmert nylig ga sine militære styrker om at de skal «gjøre alt de kan» for å løslate soldaten.

I forrige uke stanset Olmert en invasjon i nordlige Gaza for å gi dipomatiet en sjanse, men han signaliserte samtidig at Israel er i ferd med å miste tålmodigheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag