RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rykter om statskupp i Nord-Korea

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Flere portretter av Kim Jong-Il er fjernet fra offentlige steder. Russiske diplomater tror det i all hemmelighet kan ha foregått et statskupp i Nord-Korea.

Det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass siterer ifølge Aftonbladet kilder som forteller at diktatorens portrett er fjernet fra flere offentlige bygninger og plasser i hovedstaden.

Ved en mottakelse i utenriksdepartementet i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang oppdaget en diplomat en vegg hvor bare en rektangelformet flekk og en spiker avslørte stedet hvor Kim Jong-Ils portrett tidligere hadde hengt.

Tilbake hang bare portrettet av hans far, landets tidligere diktator Kim Il-Sung. En hemmelig ordre skal ligge bak beslutningen.

- Fjerningen av portrettene er velkjent blant utlendinger i Pyongyang. Diplomater fra alle land forsøker å finne ut hva som er årsaken, sier en diplomat.

En teori er at indre maktstridigheter ligger bak, men dette dementeres av Nord-Korea:

- Dette er falsk informasjon. Det går ikke an å ta solen ned fra himmelen. Det er umulig, sier en nordkoreansk diplomat i Moskva til Itar-Tass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere