*Nettavisen* Nyheter.

Rystes av satanistdrap

En italiensk metalrocker er dømt for å ha drept tre personer i satanistiske ritualer. Nå frykter Italia at en satanistbølge sprer seg i landet.

22.02.05 20:17

Andrea Volpe er frontfigur i det italienske heavy metal-bandet «Beasts of Satan». Tirsdag ble han dømt for å ha drept en ung gutt og to kvinner, og må nå tilbringe de neste 30 årene i fengsel.

19 år gamle Chiara Marino ble stukket ihjel under fullmånen i 1998. Bandet skal ha trodd at den lille brunetten var personifiseringen av jomfru Maria. Marinos kjæreste Fabio Tollis (16), ble slått ihjel med en hammer da han prøvde å stanse drapet på kjæresten, skriver Reuters.

Skjøt eks-kjæresten
Volpe ble også dømt for å ha drept eks-kjæresten Mariangela Pezzotta i fjor. Først skjøt Volpe kjæresten i munnen, før han lemlestet liket etterpå.

Volpe hadde håpet på en mildere dom etter å ha hjulpet til med å finne likene og tilstått de bestialske drapene.

Ifølge Volpes forsvarsadvokat vil musikeren anke saken. Volpe frykter at satanister vil hevne seg på familien hans fordi han har røpet detaljer om den hemmelige sekten.

Frykt for djevledyrking
En av Volpes medskyldige, Pietro Guerrieri, ble dømt til 16 års fengsel. Han skal ha vært den som gravde likgravene i den satanistiske sekten.

De satanistiske drapene har sjokkert Italia, og ført til frykt for spredning av djevledyrking i Italia. Forrige uke startet Vatikanet et kurs om satanisme og eksorsisme for katolske prester. Kurset kom som et svar på det kirken mener er en bekymringsfull interesse for okkulte fenomener, særlig blant unge italienere.

I tillegg til Volpe er ti andre sektmedlemmer knyttet til saken. Selvmordet til et annet medlem etterforskes også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.