Gå til sidens hovedinnhold

Så drapsmannen i øynene

Anna Lindhs venninne så drapsmannen i øynene like etter at den svenske utenriksministeren ble stukket ned. – Vi har derfor kunnet presisere signalementet ytterligere, opplyser politiet.

Beskrivelsen av gjerningsmannen går ut på at han har skulderlangt eller halvlangt mørkt hår. Vitnene sier at han har dårlig hud i ansiktet.

- Det er en veldig konkret opplysning, sier Lars Grönskog som er informasjonsansvarlig i jakten på Lindhs drapsmann, til Expressen.

Grå eller beige jakke
Tidligere kom det opplysninger om at drapsmannen hadde en kamuflasjefarget jakke. Den er ikke lenger interessant.

- Opplysningene sier nå at gjerningsmannen hadde en beige eller grå hettejakke, sier Grönskog.

Blant de vitnene som har gitt en ny og bedre beskrivelse av Lindhs morder, er ifølge Expressen Lindhs venninne.

Etterlyser nytt vitne
På en pressekonferanse opplyste svensk politi fredag ettermiddag at de etterlyser et kvinnelig vitne i 55-årsalderen etter drapet på utenriksminister Anna Lindh.

Kvinnen skal ha vært til stede da Lindh ble knivstukket, og skal ha ropt «hold ham fast» da gjerningsmannen stakk av, forteller etterforskningsleder Leif Jennekvist på en pressekonferanse.

- Vi har fått inn mye god informasjon, men er helt avhenging av ytterligere informasjon. Vi vil be et vitne som andre vitner har sett, og som trolig har en god beskrivelse av gjerningsmannen, komme fram. Det er en kvinne i 55-årsalderen med sydlandsk utseende. Hun stod i fluktruten til gjerningsmannen og skrek, «hold ham fast», sa Jennekvist.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft