*Nettavisen* Nyheter.

Så egen nødlanding live

Mens flyet nødlandet med defekt fremre landingshjul så passasjerene landingen direkte på TV inne i flyet.

22.09.05 14:52

Flyet, et JetBlue-fly, nødlandet på Los Angeles International Airport ved 03.20-tiden. Flyet hadde et defekt fremre landingshjul og flammene stod fra hjulet under landingen. 139 passasjerer var om bord i flyet.

Her kan du se landingen på web-tv (gratis).

Stod sidelengs
Flyet var på vei fra Bob Hope Airport i Burbank og skulle til New York's JFK airport, da det fikk problemer med det fremre landingshjulet. Landingen fant sted mens det fremre landingshjulet stod sidelengs. Dette førte til at dekket begynte å brenne under landingen.

Det ble slått full katastrofealarm i forbindelse med landingen. Flyet sirklet rundt Los Angeles i to timer før avgjørelsen ble tatt om at flyet skulle lande. For å minske risikoen ble det meste av flybensinen dumpet ut over sjøen først.

Klikk på bildet for å forstørre.

Så seg selv på TV
Landingen gikk live på flere amerikanske tv-stasjoner. Dermed ble tusenvis av mennesker vitne til hvordan det fremre forhjulet skrapte bakken, før flyet til slutt stoppet.

Blant dem som så dramaet på direkten, var de 139 passasjerene om bord. Flyets TV-skjermer viste nemlig direkte nyhetsbilder fra amerikanske TV-stasjoner. En passasjer beskrev det hele som surrealistisk, mens en annen mener hun ville vært roligere om hun ikke måtte se på sitt eget drama.

- Det var skummelt. Vi visste ikke om det ville gå eller om vi ville ta fyr. Voksne menn gråt, sier Diane Hamilton (32), som var om bord i flyet, til AP.

Minutter etter at flyet hadde stanset på rullebanen, åpnet dørene seg og passasjerene kunne gå ned flytrappen til ventende busser.

- Alle jublet. Jeg strigråt, forteller Christine Lund (25)

Roser piloten
Flyet landet på en reserverullebane der brannbilder og ambulanser stod klare.

- Det var en veldig rolig landing. Piloten gjorde en enestående jobb. Det var et stort halleluja og mye applaus på det flyet, sier brannmester Lou Roupoli til AP.

Under kan du se bilder fra den dramatiske landingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag