Så eiendelene plyndret på tv

Det svenske ekteparet ventet på flyttelasset - som var ombord på det forliste frakteskipet Napoli. Se video.

24.01.07 11:02

Anita og Jan Bokdal ventet på flyttelasset sitt, som var på vei fra deres hjem i Stockholm til parets vingård i Groenendal i Sør-Afrika.

TV 2 Sumo:Flyttelasset ble plyndret

Men flyttelasset befant seg på lasteskipet «Napoli», som gikk på grunn og kantret søndag. På standen i Devon i England ventet flere titalls mennesker på å plyndre containerne som drev i land.

Det siste døgnet har ekteparet sett på tv hvordan plyndrere stikker av med eiendelene deres.

- Det var en journalist som ringte fra England i går. Jeg trodde først det var tull, for jeg trodde eiendelene snart skulle være her, sier Anita Bokdal til svensk TV 4.

Mannen så senere flyttelasset på tv.

- Vi så at de har slått hull på flyttelasset og stod og gravde ut saker. Vi kunne ikke se hva det var de tok, for det var for lang avstand, sier Bokdal.

- Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan gjøre noe slikt. Vi er forsikret, men mange av saken er uerstattelige. Det gjør vondt i hjertet. De burde skamme seg, sier hun.

Ifølge britisk lov kan man plyndre skipsvrak så lenge man rapporterer funnene til kystvakten.

- Det var hjerteskjærende å snakke med den svenske kvinnen i dag. På tv hadde hun sett hele sitt liv bli plyndret der på stranden. Hun vil aldri få tilbake fotografiene og de personlige eiendelene - uansett hvor forsikret hun er, sier Mark Rodaway i det britiske Kystvakta til svensk TV 4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.