RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye mer tjener «50-tallsmannen»

Sist oppdatert:
Forskerne fant til og med ut hvor stor lønnsforskjellen var.

En undersøkelse gjort i USA har kommet fram til at jo mer tradisjonelle holdninger en mann har til kjønnsroller, desto mer tjener han.

Forskere ved Universitetet i Florida har siden 1979 fulgt opp og intervjuet en gruppe på rundt 12.000 menn og kvinner om deres oppfattelse av kjønnsroller.

Kvinnens plass i hjemmet?
Spørsmålene som ble stilt var blant annet om de trodde kvinners plass var i hjemmet, og om de tror kvinner i arbeid øker sjansene for at de vil få kriminelle barn.

Ifølge CNN viste deg seg at menn med mer sjåvinistiske holdninger i gjennomsnitt tjente nesten 50.000 kroner mer enn menn som hadde mer moderne holdninger og verdier.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Sjefen har lov til å sjekke PC-en din

De beste og verste jobbsøknadene

Ble avisene lurt trill rundt?

Psykolog Magdalena Zawisza mener det er flere teorier som kan være med på å forklare forskjellene.

Samme maktforhold
- Det kan være at menn med mer tradisjonelle holdninger er mer interessert i makt, både i form av penger, og i form av underdanige kvinner, sier hun til CNN.

En britisk psykolog sier at menn som er mer tilbøyelig for å være dominerende i deres personlige forhold ofte har det samme maktforholdet på jobb.

En annen teori går ut på at arbeidsgivere tenderer til å promotere menn som har hjemmeværende kone, og som selv er hovedforsørger, skriver CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere