RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Så sinte er muslimene

Sist oppdatert:
- 1,5 milliarder muslimer er rasende, sa den religiøse lederen Akbar Hashemi Rasfanjani under fredagsbønnen i Iran. Og mante til ro. Se bildene.

Akbar Hashemi Rasfanjani er Irans tidligere president og en av de ledende religiøse lederne i landet, skriver AP. Nyhetsbyrået forteller at han under fredagsbønnen fordømte Muhammed-tegningene, men mante muslimene til å forholde seg rolig.

Se bildespesial nederst i saken

- Det er en halvannen milliard muslimer. De er alle rasende, sa Rasfanjani.

Rafsanjani sa videre at avisene har brakt tegningene i «ytringsfrihetens navn».

- Hvis ytringsfrihet ender med å fornærme troen hos en fjerdedel av verdens befolkning, og alle reagerer, som de gjør nå, så blir situasjonen verre, sa han.

- I dag tegner de bilder av profeten med en bombe i turbanen for å si at muslimer er terrorister. Vi må ta fram vår rolige og medlidende side fram, vår mildhet. Det er nok å se i koranen, sa Rafsanjani ifølge AP. Han regnes som en moderat konservativ med fortsatt stor makt.

Etter fredagsbønnen deltok flere tusen i en stor, men rolig demonstrasjon. Her ble det ropt slagord som «Død over Amerika» og «Død over Danmark».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere