*Nettavisen* Nyheter.

Så sønnen bli drept

Foto: Scanpix

Faren så sønnen Kenjis dødskamp på disse bildene. Journalisten ble drept på jobb i Burma.

28.09.07 08:53

Kampene mellom burmesiske soldater og demonstranter i Yangon har så langt krevd minst ni ofre, ifølge offisielle kilder i landet.

Se innslag på TV 2 Sumo: Soldater skyter demonstranter

Men de reelle dødstallene er trolig langt høyere.

Soldatene skjøt med automatvåpen inn i menneskemengdene for å spre demonstrantene.

Se innslag på TV 2 Sumo: Situasjonen fortsatt spent
Se innslag på TV 2 Sumo: SMS-aksjoner verden over

Brutalt journalistdrap
Som disse bildene avslører, viser soldatene ingen nåde. Pressefotografen Kenji Nagai (50) var på jobb for det japanske nyhetsbyrået APF News da han ble skutt og drept.

  • Se de dramatiske bildene nederst i artikkelen

Kenji ligger ubevæpnet på bakken og ber for sitt liv på flere av de rystende bildene som ble tatt av en fotografkollega fra Reuters. Det siste bildet viser Kenji liggende død mens soldatene jager videre.

Identifisert av faren
En talsperson for den japanske ambassaden i Burma opplyser til AP at Kenji Nagai ble identfisert på bildene av sin egen far og kolleger.

Organisasjonen Journalister uten grenser har fordømt drapet på Kenji. De forteller også at juntaen forsøker å hindre reportere i å formidle nyheter fra landet ved å isolere kommunikasjonslinjene ut av Burma.

Raider klostre
Det japanske utenriksdepartementet holder burmesiske myndigheter ansvarlige for drapet på Kenji. Burmas ambassadør i Tokyo vil bli kalt inn på teppet i utenriksdepartementet.

Den pågående konflinkten i Burma er nå inne i sitt tiende døgn. Sikkerhetsstyrkene har gått inn i flere klostre i løpet av natt til torsdag, og ifølge internasjonale nyhetsbyråer har soldatene arrestert og torturert over 100 munker.

- Soldater støtter opprøret
Samtidig melder den britiske avisa The Guardian at de har mottatt et brev fra en gruppe som kaller seg Public Patriot Army Association, som består av soldater som uttrykker støtte til demonstrantene.

Eksilburmesere i Thailand sier til avisa at dette gir nytt håp til demonstrantene.

Samtidig øker det internasjonale presset mot den isolerte juntaen i Burma.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.