Så tre atombomber i Nord-Korea

Pakistans fremste kjernefysiker og den pakistanske atombombens «far» , Abdul Qadeer Khan, så tre atombomber i Nord-Korea for fem år siden.

13.04.04 08:44

Khan har fortalt dette i avhør, og hans beretning er i samsvar med anslag som den amerikanske etterretningstjenesten CIA tidligere har gjort, skriver avisen The New York Times. Amerikanske tjenestemenn sier likevel at de ikke kjenner Khans evne til å skille en virkelig atombombe fra en falsk.

USAs visepresident Richard Cheney ville ventelig drøfte rapporten om avhørene med Khan i et møte med kinesiske ledere tirsdag, skriver avisen.

Under et besøk i Nord-Korea i 1999 ble Khan tatt med til et hemmelig, underjordiske produksjonsanlegg for atomvåpen. Der skal han ha sett det han beskrev som atomvåpen. Hvis Khans beretning er sann, er han den første utlending som har sett nordkoreanske atomvåpen.

Nyheten om hva Khan så under sitt besøk i Nord-Korea er kommet ut fordi Pakistan har orientert land som befinner seg innen rekkevidde av de nordkoreanske atomvåpnene.

(NTB-Reuters-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag