RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sa unnskyld for atomlekkasje

Sist oppdatert:
På landsdekkende fjernsyn sa mannen bak Pakistans kjernefysiske program unnskyld for å ha lekket statshemmeligheter.

Abdul Qadeer Khan sier han påtar seg hele ansvaret for skandale-lekkasjene, og på direktesendt fjernsyn ba han om unnskyldning.

Khan har blant annet lekket hemmeligheter til land som Libya, Nord-Korea og Iran, og internasjonale eksperter frykter at hemmelighetene også kan ha havnet i hendene på terrorister.

Tidligere onsdag ba han Pakistans president Pervez Musharraf om å bli straffetpå mildest mulige måte, melder Ananova. Khan ba om nåde og tilgivelse, ifølge pakistansk TV. Det er foreløpig ikke klart om han blir stilt for retten.

Khan er i alle år blitt omtalt som faren til Pakistans atomvåpenprogram og han er en folkehelt blant vanlige pakistanere. Nå håper han at også folket skal tilgi ham.

- Mine brødre og søstre! Jeg har valgt å stå fram og beklage og unnskylde på det dypeste overfor en traumatisert nasjon, sa Khan på engelsk, ifølge NTB-Reuters-AFP.

Avsløringene i Pakistan er et resultat av at Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA) offentliggjorde informasjon fra Iran om at pakistanske tjenestemenn muligens har vært innblandet i salg av kjernefysisk teknologi for egen vinnings skyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere