RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så VM - ble drept

Sist oppdatert:
En mann og en liten jente ble drept fordi de så fotballkampen mellom Italia og Tyskland.

De to ble drept da væpnede islamister stormet inn i en kino der en bannlyst VM-kamp ble vist i sentral-Somalia tirsdag, melder BBC.

Protesterte
Flere fotballinteresserte hadde samlet seg på kinoen i byen Dhuusa Mareeb for å se på kampen mellom Tyskland og Italia. Ifølge lokale medier skal væpnede islamister ha stormet kinoen og forsøkt å stenge den.

Da flere av kinogjengerne protesterte mot stengingen av kinoen, åpnet de væpnede mennene ild mot forsamlingen. Kinoeieren og en liten jente ble drept i aksjonen.

Streng sharialov
TV-visning av verdensmesterskapet i fotball er bannlyst - fordi det ofte vises alkoholreklamer i forkant av kampene, som strider i mot sharialoven. Det somaliske rettsapparatet har innført sharialover i store deler av landet. Det innebærer blant annet at tyveri straffes med amputasjon. Ifølge BBC har det vært mer en 16 amputasjoner i hovedstaden Mogadishu det siste tiåret.

Sharia er islamsk lov som blant annet er basert på Koranen. Loven strider ofte i mot nasjonale lover. I vesten blir sharia ofte forbundet med undertrykkelse av kvinner, og strenge straffer som steining og amputering. Sharialoven er godt utbredt i Midtøsten og på det afrikanske kontinentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere