Gå til sidens hovedinnhold

Sabotasje- mistenkte løslatt

De to mennene som var mistenkt for å sabotasjeplaner mot Oskarshamn atomkraftverk er løslatt av politiet.

De to mennene som onsdag ble arrestert, mistenkt for å ha planlagt sabotasjeaksjoner mot atomkraftverket i Orskarshamn, ble torsdag sluppet fri, melder expressen.se.

Begge mennene har hele tiden nekter for anklagene.

Løslatt
Ved lunsjtider gikk påtalemyndigheten, ved advokat Gunila Öhlin, gjennom politiets etterforskningsmateriale sammen med politiet. Ved 12.15-tiden tok hun beslutningen om å sette mennene fri.

Grunnen skal være at det ikke er sterke nok beviser mot de to.

De to har i avhør onsdag og torsdag hele tiden nektet for anklagene, og har heller ikke villet ha advokat til stede.

Tatt i stikkontroll
De to, som var på vei til arbeid på kjernekraftverket, ble stoppet i en stikkontroll i sikkerhetskontrollen. Blant utstyret 53-åringen hadde med seg ble det funnet spor av eksplosiver. Kraftverket ble stengt etter oppdagelsen, slik at politiet kunne undersøker alle områdene der de to kan ha beveget seg, skriver aftonbladet.se.

Det ble funnet sport av det svært ustabile eksplosivet TATP blant annet på mennenes hender og en plastpose.

Sommerjobb
44-åringen har jobbet på kjernekraftverket hver sommer i 15 år. Mannen har ellers ikke fast jobb, men ifølge en slektning skal han ha gitt uttrykk for at han likte jobben i Oskarshamn svært godt.

- Jobben på verket er det store i livet hans, jeg kan ikke tro at han skal være innblandet i noe slikt. Han er ikke politisk aktiv på noen måte.

De ukene han jobbet ved Oskarshamn kjernekraftverk, bodde han i brakker like ved. Hjemme i Norrköping har han kone og en sønn.

Småbarnsfar
53-åringen er også han sesongarbeider fra Norrköping og ansatt ved samme entreprenørfirma.

Heller ikke hans venner og familie kan forstå hvorfor han er pågrepet. Mannen er tidligere dømt for mishandling, skriver svenske medier.

- Han har gått gjennom kontroll og blitt godkjent av Säpo. Det han er dømt for tidligere, må ligge flere år bak i tid, sier kjernekraftverkets informasjonssjef Anders Österberg til avisen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?