Gå til sidens hovedinnhold

- Saddam er i Tikrit

Amerikanske militære mener de har bevis for at Saddam Hussein helt nylig har gjemt seg i Tikrit, og at han er den som leder motstanden mot de amerikanskledede okkupasjonsstyrkene.

- Han kan være her nå i denne stund. I det minste har han sterk innflytelse i området, sa major Troy Smith på en pressekonferanse i Tikrit, ifølge AP.

Saddams siste bastion

Smith fortalte at området rundt Tikrit er den siste bastionen for Saddam og støttespillerne hans, skriver Reuters. Ifølge majoren betaler Saddams opprørsgrupper folk som ofte har lite våpentrening for å angripe amerikanske styrker.

Sunnimuslimen Saddam Hussein har sterk støtte i områdene nord og vest for Bagdad, der sunniene er den dominerende gruppen. Området, som kalles " Sunni-triangelet", inkluderer Tikrit, og omtales nå som et vepsebol av antiamerikansk geriljaaktivitet, melder Reuters.

- Troverdig informasjon

- Etterretningstjenesten har rapportert at det nylig er gjort troverdige observasjoner av Saddam Hussein i et stort område nord for Bagdad, sier en talskvinne for den amerikanske hæren til CNN.

Området er på 300 ganger 400 kilometer, og strekker seg fra forstadene nord for Bagdad til de nordlige oljefeltene i Kirkuk. Tikrit ligger i dette området.

Flere kilder

Major Josslyn Aberle sier til CNN at etterretningsmaterialet om den tidligere diktatoren kommer fra ulike kilder, blant annet samme slags kilder som de som ledet de amerikanske styrkene til Saddams sønner Uday og Qusay Hussein.

Etterretningsnyhetene om Saddam Hussein ble offentliggjort etter at amerikanske soldater ble utsatt for fire ulike angrep i løpet av et døgn. Minst to amerikanske soldater ble drept og syv såret. I tillegg steg dødstallene etter at en selvmordsbombe ble utløst i nærheten av Bagdad Hotell til 10 mandag.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter