Gå til sidens hovedinnhold

Saddam i sofaen

Nye bilder av Saddam like etter arrestasjonen viser den irakiske diktatoren sammen med sine overmenn og pengene som ble funnet sammen med ham.

De nye bildene viser at Saddam Hussein var blitt påsatt strips av plastikk som håndjern. På et bilde sitter Saddam i en sofa på et kjøkken, mens han på et annet blir ført forbi en lang rekke amerikanske soldater.

Det er også offentliggjort et bilde av kofferten der Saddam skjulte sine 750.000 dollar. Kofferten ble funnet sammen med Saddam da han ble arrestert utenfor sin hjemby Tikrit 14. desember.

Fant dokument
Det ble også beslaglagt et dokument da Saddam Hussein ble arrestert. Ifølge New York Times er dette et direktiv til motstandsbevegelsen i Irak.

Instruksen fra Saddam ble funnet blant dokumentene han hadde da han ble tatt til fange i desember. CIA mener dokumentet er ekte.

Ledet ikke opprøret

Instruksen synes å motbevise påstandene til Det hvite hus om bred kontakt mellom Saddam mens han satt ved makten, og terrorgrupper som al-Qaida, som var en av begrunnelsene for å gå til krig.

Amerikanske tjenestemenn sier de tror instruksen reflekterer at Saddam forsto at han og de utenlandske arabiske hellige krigerne hadde forskjellige mål. Mens han kjempet for å gjenvinne kontrollen over Irak, fører de arabiske krigerne hellig krig mot USA og Vesten.

Det er uklart hvor mange utenlandske krigere har infiltrert Irak siden Saddam ble styrtet. Men amerikanerne mener tallet ikke er så høyt som de først trodde.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden