*Nettavisen* Nyheter.

Saddam lagt i bakken

Et tidligere upublisert bilde som skal være tatt under pågripelsen av Saddam Hussein har dukket opp på et amerikansk nettsted.

08.01.04 08:02

Da nyheten om at Saddam Hussein var arrestert ble kjent for en hel verden 13. desember i fjor, forklarte amerikanske offiserer at eks-diktatoren hadde overgitt seg frivillig, uten forsøk på å gjøre motstand.

- To hender dukket opp og personen ga tydelig tegn til å ville overgi seg. Han ble deretter fjernet fra hullet. Han var litt nervøs da han ble arrestert, men roet seg etter hvert, sa Oberst James Hickey den gang.

Han ledet den militære enheten som gravde Saddam frem fra skjulestedet under bakken i landsbyen Adwar, 15 kilometer sør for Tikrit.

Onsdag publiserte det amerikanske nettstedet Military.com et bilde av det som ser ut som selve pågripelsen. Her ser det ut som om eks-diktatoren kan ha ytt mer motstand enn det som opprinnelig ble rapportert.

Den 66 år gamle mannen ligger på bakken med magen og ansiktet ned i støvet. En amerikansk soldat står bøyd over ham, med et solid grep i jakken.

Den amerikanske hæren har så langt ikke villet kommentere bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile: Military.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag