RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddam må se skrekkvideo

(AP)
Sist oppdatert:
Saddam Hussein får se videoer av massegraver og tortur gjort i hans navn i håp om at han skal bryte sammen.

Ifølge USA Today må Saddam se på videoer av anti-Saddam-demonstrasjoner rundt om i Irak, mens han sitter i fangenskap. Han må også se på videoer der hans regime torturerer og henretter, samt avdekkingen av massegraver fra forskjellige steder i Irak.

Amerikanerne håper å få så mye som mulig ut av den arresterte despoten, og at han skal komme med overilte innrømmelser når han ser videoene.

Forhørslederne følger nøye med på Saddam Husseins reaksjon under forhørene, for å lære mer til senere forhør.

Tortur-videoene amerikanerne viser har de blant annet fått av torturofrenes familier. Videoene ble sendt til slektningene som skrekk og advarsel.

I løpet av Saddam Husseins to første dager i fangenskap presset amerikanerne ham på all mulig informasjon om motstandskampen mot den amerikanske okkupasjonsmakten. Saddam sa at han ikke visste noe om den.

Metodisk
Nå skjer forhørene mer metodisk, skriver USA Today. De stiller blant annet spørsmål de kjenner svaret på for å teste Saddams pålitelighet.

Høytstående tjenestemenn i det amerikanske forsvaret deltar i forhørene, sammen med folk fra justisdepartementet og etterretningsbyråer. Ifølge forsvarsminister Donald Rumsfeld vil Saddam forbli i militær varetekt.

Studerer alt
Psykologieksperter studerer nøye hver eneste reaksjon fra Saddam under forhørene, opplyser en tjenestemann i CIA.

Amerikanerne håper at de gradvis kan trenge gjennom Saddams bryskhet. Håpet er at han vil sprekke og til slutt skryte av sine overgrep som irakisk president.

Først senere vil han bli utspurt mer detaljert om kjemiske og biologiske våpen, land som kan ha hjulpet Irak og Iraks tilknytning til al-Qaida og andre terrororganisasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere