RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddam-rettssak utsatt

Rettssaken mot Saddam Hussein og de sju medtiltalte er utsatt til oktober.

To av forsvarsadvokatene holdt sine avslutningsargumenter torsdag, men hoveddommeren i rettssaken besluttet å utsette resten av avslutningsprosedyrene til midten av oktober, melder nyhetsbyrået AP.

Saddam møtte ikke opp i rettssalen torsdag fordi hans utnevnte forsvarsadvokat la frem avslutningsargumentet onsdag.

Tvunget til å møte
Onsdag klaget Saddam over at han hadde blitt tvunget til å møte i rettssalen til tross for at han var syk etter en kort sultestreik. Men hoveddommeren henviste til en legeattest som bekreftet at Saddam var i god form.

Saddam og flere av hans medtiltalte har nemlig protestert mot sikkerhetsopplegget rundt rettssaken fordi en av forsvarsadvokatene ble drept i juni. Dette var den tredje forsvarsadvokaten i Saddam-saken som er blitt drept siden rettssaken startet i oktober i fjor. Det har også ført til at forsvarsteamet har boikottet rettssaken store deler av sommeren.

- Ønsker å bli skutt
Aktoratet har lagt ned krav om dødsstraff for Saddam og hans medtiltalte, og onsdag ytret Saddam ønske om å bli skutt dersom han blir funnet skyldig og dømt til døden.

Saddam og sju andre er tiltalt for å ha arrestert hundrevis av mennesker i en razzia i Dujail på 1980-tallet. Flere hundre mennesker, deriblant kvinner og barn, ble torturert, og 148 ble dømt til døden for et attentatsforsøk mot Saddam i Dujail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere