Saddam-saken nærmer seg slutten

Mandag starter forsvarsteamet avslutningsprosedyrene i Saddam-rettsaken.

10.07.06 12:41

Avslutningsprosedyrene er ventet å ta opp til tre dager. Deretter vil dommerne trekke seg tilbake og avgjøre dommen, melder BBC. Saddam Hussein var ikke tilstede i rettssalen mandag, og flere av de syv medtiltalte var også fraværende.

Flere av forsvarsadvokatene nektet å stille i retten mandag. Grunnen skal være at de frykter for sin egen sikkerhet etter at en av forsvarsadvokatene ble drept i forrige måned. En av forsvarsadvokatene har uttalt seg til pressen og sier at de boikotter rettssaken frem til sikkerhetsopplegget rundt rettssaken har bedret seg, ifølge AP.

Uttrykket sorg
Hoveddommer Raouf Abdel-Rahman åpnet rettssaken med å fordømme drapet på forsvarsadvokaten Al-Obeidi som ble først bortført og deretter drept 21. juni i år, ifølge AP.

- Vi uttrykker dyp sorg og bekrefter at denne rettssalen fordømmer alle angrep rettet mot advokater eller ansatte i denne rettssalen, sier Abdel-Rahman.

Al-Obeidi var den tredje i rekken av forsvarsadvokater i Saddam-rettssaken som har blitt drept siden saken starten i oktober i fjor.

Tiltalt for krigsforbrytelser
Saddam og sju andre er tiltalt for å ha arrestert hundrevis av mennesker i en razzia i Dujail på 1980-tallet. Flere hundre mennesker, deriblant kvinner og barn, ble torturert, og 148 ble dømt til døden for et attentatsforsøk mot Saddam i Dujail.

Aktoratet har krevd dødsstraff for Saddam og de syv medtiltalte, og Saddam og de syv andre mennene risikerer dødsstraff ved henging dersom de blir funnet skyldig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.