RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddam-slektninger hjelper opprørere

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Et nettverk av Saddams slektninger hjelper motstandsbevegelsen ved å smugle våpen, penger og personer inn i Irak.

Minst tre fettere av den tidligere diktatoren skal være aktive i nettverket foruten en rekke andre slektninger, skriver New York Times mandag.

Slektningene er bosatt i Europa eller Syria, og en av de mest aktive er Saddams fetter Fatiq Suleiman al-Majid. Majid-klanen har ved en rekke anledninger blitt giftet inn i Saddam Husseins familie.

Fryktet
Amerikanske etterretningsoffiserer innrømmer likevel at en viktig del av motstands- eller opprørsbevegelsen i Irak ikke har noen tilknytning til den tidligere makthaveren.

Deler av Majid-klanen var fryktet under Saddams regime fordi mange medlemmer av klanen satt i viktige stillinger i det irakiske sikkerhetspolitiet.

Kjemiske Ali
Fatiq al-Majid skal være i 30-årene og ha ansvaret for pengeoverføringer til opprørsgrupper i Irak. Han skal være bosatt i Syria, og syriske myndigheter er godt orientert om aktiviteten hans.

Majid var svoger av en av Saddams sønner, Qusay, og han er nevø av Shaker Mahmoud al-Sumeide. Sistnevnte er bedre kjent som «Kjemiske Ali» fordi han skal ha hatt ansvaret for at flere tusen kurdere ble gasset i hjel på 1980-tallet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere