Saddam spyttet og kjempet

Foto: MIKE NELSON (EPA)

I motsetning til hva amerikanerne hittil har fortalt, gjorde Saddam Hussein motstand da han ble pågrepet. Han ga seg først da han ble slått i bakken.

22.12.03 14:45

Det er magasinene Newsweek og Time som skriver at USA pusset på historien om Saddam Husseins pågripelse, og unnlot å nevne at den tidligere irakiske presidenten kjempet.

Da de amerikanske soldatene skulle sette håndjern på Saddam Hussein, skal han ifølge magasinene ha begynt å kjempe. Han spyttet på soldatene og prøvde å komme løs. Først da en av soldatene slo ham, enten med en knyttneve eller med en geværkolbe, ble Saddam føyelig.

Saddam hadde et sår i hodet da han ble vist fram for allmennheten dagen etter pågripelsen. Ifølge den offisielle versjonen slo Saddam seg ved et uhell da han kom opp fra hullet sitt. Ifølge Newsweek skal dette såret stamme fra da den tidligere diktatoren ble slått ned.

Saddam Hussein var dessuten bare sekunder fra å bli sprengt i fillebiter. En av de amerikanske soldatene hadde allerede dratt ut splinten fra en granat, og var klar til å kaste den ned i hullet da Saddam Hussein strakk hendene over hodet.

Nå sitter Saddam på en celle med bilder av alle de 38 irakiske lederne fra den amerikanske listen over de mest ettersøkte irakerne, som enten er pågrepet eller drept. Blant dem er hans to sønner Uday og Qusay.

Det skal også være et bilde av George W. Bush i cellen, melder TV-kanalen CBS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag