*Nettavisen* Nyheter.

Saddam-tilhengere bak bombeaksjoner

Foto: Jerzy Undro, EPA/Scanpix

Geriljagrupper som er lojale mot Iraks eks-president Saddam Hussein sier de sto bak bombeaksjonene som rammet hovedkvarterene til Røde Kors og FN i Bagdad.

-Angrepet mot FN-hovedkvarteret ble gjennomført av medlemmer av Baath-partiet, sier Abu Mohammad, en stammeleder som er lojal mot den tidligere diktatoren, til AFP-NTB.

- FN symboliserte boikott
22 mennesker, deriblant FNs spesialutsending Sergio Viera de Mello, ble drept i angrepet i Iraks hovedstad Bagdad 19. august. Abu Mohammad sier grunnen til at FN ble rammet var at organisasjonen var et symbol på den 13 år lange embargoen av Irak.

Tilhengere av Saddam Husseins Baath-parti skal også ha stått bak bombeangrepet på Røde Kors-hovedkvarteret 27. oktober, som kostet 12 mennesker livet.

- CIA-samarbeid
-Røde Kors-hovedkvarteret ble rammet fordi de samarbeidet med CIA, heter det i en kunngjøring som hevdes å være fra Baath-partiet. Meldingen er lagt ut på nettsiden www.al-moharer.net.

Også selvmordsaksjonen mot italienske styrker i Nasiriyah 12. november skal være utført av tilhengere av Baath-partiet, ifølge nettsiden. 19 italienere og ni irakere ble drept i denne aksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.