RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddam underskrev dødsdom

Sist oppdatert:
Håndskriftseksperter bekrefter at det var Saddaam Hussein som underskrev papirer, som ledet til massaskren av 148 shiamuslimer i 1982.

Påtalemyndighetene leste fra håndskriftekspertenes rapport, der det går fram at Hussein hadde skrevet under på dokumenter der det ble utlovet en spesiell belønning til agenter som deltok i massaskren, melder nyhetsbyrået AP.

Dokumentene har vært sett på som sentrale bevis mot eks-diktatoren.

I et tidligere rettsmøte har Saddam nektet å oppgi om signaturen pådokumentene tilhører ham. Noen av hans medtiltalte har uttalt at flere signaturer på andre dokumenter er falske.

Vil ha nye eksperter
Saddam Husseins forsvarer tilbakeviste straks konklusjonen fra håndskriftsekspertene.

- Vi trekker i tvil alt i rapporten, sa Saddams forsvarer Khalil al-Dulaimi.

Han krevde deretter at andre eksperter kommer på banen, som ikke er ansatt av Innenriksministeriet.

- Vi krever internasjonale eksperter med internasjonal ekspertise, bortsett fra de som er fra Iran og åpenbart er fiendtlige mot arabere, sa advokaten.

Saken utsatt
Etter at rapporten var offentliggjort, bestemte dommeren at ekspertene skal få mer tid til å utlede håndskriften. Derfor ble saken utsatt til onsdag.

Saddam og sju andre tidligere medlemmer av hans regimer er stilt for retten for å ha tatt livet av 148 sjia-muslimer i et angrep i den sjiamuslimske byen Dujail i 1982 og for tortur og fengsling av hundrevis av andre efter et attentatforsøk mot diktatoren i 1982.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere