Saddam vil bli president

Saddam Hussein bruker tiden i fengselscellen til å planlegge sitt comeback. Den irakiske eksdiktatoren vil stille som kandidat ved presidentvalget i januar.

20.09.04 09:32

Saddam Hussein vil benytte seg av demokratiske midler til å gjenvinne makten i hjemlandet. Saddam vil stille som kandidat ved det første frie presidentvalget i Irak, og det er ingen lov som forhindrer ham fra å få navnet på stemmeseddelen. Eksdiktatoren har fortalt om sine planer til sine advokater og rådgivere, skriver danske B.T.

Saddam sitter for tiden i en tolv kvadratmeter stor celle et hemmelig sted, og venter på at det skal reises sak mot ham. Overfor advokaten Giovanni di Stefano har han gjort det klart at han vil stille til valg. Di Stefano mener det er usannsynlig at Saddam stilles for retten før valget, og mener det ikke er noe i internasjonal rett som kan hindre Saddam i å stille opp.

- I lys av den forverrede situasjon i Irak, ustabiliteten og mangelen på lederskap, er det mulig han vil få majoriteten av stemmene, som kan gi ham hans rettmessige plass som Iraks president tilbake.

Advokaten minner om at Saddam fikk 98 prosent av stemmene ved forrige valg, og at ferske meningsmålinger viser at 42 prosent av de spurte ønsker ham tilbake som statssjef. Tilsvarende ønsker 40 prosent ham dømt til døden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.