RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddams datter frykter irakisk dom

Foto: MIKE NELSON (EPA)
Sist oppdatert:
Saddam Husseins eldste datter ber om at den tidligere diktatoren stilles for en internasjonalt overvåket domstol.

Raghad Hussein (35) frykter at en rettssak arrangert av det irakiske styringsrådet, som er innsatt av USA, ikke vil bli rettferdig.

Raghad Hussein lot seg intervjue eksklusivt av CNN i Jordan, hvor hun, hennes yngre søster og deres barn fikk innvilget asyl etter at USA invaderte Irak 20. mars.

- Selvsagt tror jeg ikke han kommer til å få en rettferdig rettssak under det nåværende regimet, sier Raghad i intervjuet.

- Det midlertidige styringsrådet er ikke anerkjent av noen i den arabiske verden. Jeg vil ha en rettferdig rettssak under internasjonal overvåking. Dette er en legitim rettighet for ethvert menneske, sier Raghad Hussein.

I dagene etter arrestasjonen har de ydmykende bildene av en skjeggete og uflidd Saddam som blir undersøkt av en amerikansk militærlege gått verden over.

Raghad Hussein sier hun er overbevist om at faren var dopet da han ble filmet av de amerikanske styrkene etter pågripelsen.

- Jeg er overbevist om at min far var dopet ned, sier hun, og hevder videre at enhver kunne se at han ikke var ved full bevissthet på videobildene.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere