RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddams gamle yacht til salgs

Sist oppdatert:
«Ocean Breeze» har svømmebasseng, moské, teater og miniubåt.

Den tidligere diktatoren Saddam Husseins 82 meter lange luksusyacht, «Ocean Breeze», legges på nytt ut for salg.

- Den irakiske regjeringen har planer om å selge en luksuriøs yacht, fortøyd ved det franske feriestedet Nice. Yachten var en av mange skatter som tilhørte tidligere diktator Saddam Hussein, sa regjeringstalsmann, Ali al-Dabbagh, søndag, ifølge Reuters.

Egen moské
Båten het opprinnelig «Qadissiyat Saddam», og ble bygd i Danmark i 1981. Det er det irakiske finans- og utenriksdepartementet som har fått i oppdrag å selge yachten.

Luksusyachten inneholder alt fra svømmebasseng og moské til teater og miniubåt. Ali al-Dabbagh sier de forventer få solgt den i løpet av få uker.

Strid om eierskap
Det har lenge vært stridigheter om eierskapet til båten. Et selskap på Caymanøyene, som delvis eies av Jordans kong Abdullah, hevder å være rettmessig eier til luksusen. I fjor la de den ut for salg via en megler i London, melder timesonline. Prislappen lød på 200 millioner kroner.

Den irakiske staten krevde å få båten tilbake, og i januar fikk de medhold av en fransk domstol, som stanset salget av yachten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere