RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddams megayacht til salgs

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Nå kan du kjøpe eksdiktatorens yacht. Prislapp? 190 millioner kroner.

Et skikkelig klenodium fra Saddam Husseins tid som diktator i Irak er lagt ut for salg. Nå kan du nemlig kjøpe deg Saddams megayacht «Qaddisat Saddam», skriver nettstedet radaronline.com.

Båten, som ligger til havn i Sør-Frankrike, har fått det mer harmløse navnet «Ocean Breeze» og kan bli din for den nette summen av 190 millioner kroner.

Den 269-fot lange yachten ble bygget i 1981 på det danske verftet Helsingør Værft og var del av en flåte luksusbåter Saddam skaffet seg under sitt blodige regime.

Innvendig er båten dekket av gull, sølv og marmor med arabiske arker og store fontener. Med på kjøpet følger også sølvtøy for 200 personer og en egen operasjonssal. Yachten har 14 kabiner for 28 passasjerer og soveplass til en besetning på 35. Bønnerom er også til stede.

Den paranoide eksdiktatoren sørget for at båten hadde skuddsikkert glass, overvåkingssystem, store lagringsrom for våpen, og raketter for å skyte ned fly og helikopter. Det er lite trolig at våpnene følger med på kjøpet, men hvis båten blir angrepet, finnes det også en miniubåt for en rask flukt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere