RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sadr fortsatt Iraks valgvinner etter omtelling

Alliansen til sjialederen Moqtada Sadr vant valget i Irak i mai, opplyser landets valgkommisjon etter en omtelling av noen av stemmene.

Sadrs allianse beholder alle 54 plassene de fikk i nasjonalforsamlingen med det opprinnelige resultatet, opplyser valgkommisjonen fredag.

Den eneste endringen etter omtellingen er at en pro-iransk allianse får 48 plasser istedenfor 47, på bekostning av en lokal liste fra Bagdad.

Statsminister Haider al-Abadis allianse kom på tredjeplass i valget, med 42 seter.

Omtellingen av enkelte stemmer ble gjennomført etter anklager om valgfusk.

Neste steg mot en ny regjering er at Iraks høyesterett formelt legger fram resultatet. Den avtroppende presidenten har da 15 dager til å be nasjonalforsamlingen stemme fram en ny president og begynne prosessen med å danne en koalisjonsregjering.

Den irakiske nasjonalforsamlingen har 329 seter. Sadr har allerede signert en koalisjonsavtale med den sjiamuslimske al-Hikma-listen og den sunnidominerte listen til den avtroppende visepresidenten Iyad Allawi. De to fikk henholdsvis 19 og 21 seter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere