RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Apple for plagiat

(Scanpix)
En fotograf går nå til sak mot Apple for brudd på opphavsretten.

Louie Psihoyos, beskrevet av Fortune magazine som en av verdens ti beste fotografer, saksøker Apple for brudd på opphavsretten, skriver pcpro.co.uk.

Det velkjente reklamebildet med en avrundet vegg av TV-bilder i bakgrunnen, og en Apple TV i midten, bærer en klar likhet med et av Psihoyos bilder. Den eneste forskjellen er at i Psihoyos bilde er Apple TV-en byttet ut med en sittende mann som lener seg tilbake og kikker på bildene.

Apple visste åpenbart om bildet
Ifølge fotografen var han i forhandlinger med Apple om bruk av bildet, men de trakk seg etterhvert fra alle avtaler. På tross av dette bestemte de seg for å lage sin egen variasjon, uten å be om lov.

I søksmålet skriver Psihoyos advokat Richard Kaudy at Apple fullt bevisst kastet vekk hans klients "rettigheter og følelser" og tok fra han potensielle profitter. Apple selv kommenterer aldri pågående rettslige saker.

Kan bli millionerstatning
En lignende sak fant sted tidligere i år da fotograf William Klein saksøkte klesdesigner John Galliano for å plagiert et av hans bilder til bruk i en reklamekampanje. Galliano ble dømt til å betale Klein 1.6 millioner kroner.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere