RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Homer Simpson

Advokat Igor Smykov truer med å ta TV-showet The Simpson til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Programmet oppfordrer til narkotikabruk og homofili mener han.

Den russiske advokaten Igor Smykov har lenge forsøkt å få TV-showet The Simpsons fjernet fra russiske TV-skjermer. Nylig avslo en domstol i Moskva dette kravet, skriver nyhetstjenesten Ananova.com.

Nå truer Smykov med å ta saken helt til den Europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Smykov argumenterer for at programmet oppfordrer til narkotikabruk, vold og homofili. Smykov ønsker programmet helt fjernet fra TV-skjermen, eller i alle fall at det vises på et senere tidspunkt.

Han krever også en kompensasjon på nærmere 70.000 kroner fra TV-kanalen REN-TV. Bakgrunnen for kravet er at Smykov mener programmet har moralsk degenerert hans ni år gamle sønn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere