RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøkes etter terrortabbe

Sist oppdatert:
Brødrene som britisk politi var sikre på var terrorister ble sluppet fri fredag. Nå kan de bli rike på terrortabben.

Scotland Yard advarte MI5 om at de tvilte sterkt på troverdigheten til kilden som utløste antiterrorraidet i Øst-London. Allikevel ble 250 politifolk kommandert til å storme hjemmet til de to brødrene flere timer etter at advarselen var kommet.

Advarslene gikk helt opp
- Det var ikke det faktum at informasjonen var basert på en enkelt kilde. Det var mer at politiet tvilte på troverdigheten til denne kilden. Etterretningen var tvilsom, sier en regjeringskilde til The Observer.

Advarslene gikk hele veien opp til Sir Richard Mottram, regjeringens koordinator for sikkerhet og etterretning, men uten at det fikk følger for den storstilte operasjonen.

Følelsesmessige skader
De to brødrene forbereder nå søksmål mot regjeringen etter at politisøket av hjemmet deres ikke ført til noen indiser på terrorvirksomhet. Lørdag kveld fortalte advokaten deres, Gareth Peirce, avisen at de vil saksøke London-politiet.

- Men det vil ikke være tilstrekkelig, de følelsesmessige skadene vil være enorme. I lignende saker har enkelte aldri kommet seg etter en hendelse som dette.

Brødrene ble ikke gjort kjent med at det var politifolk som stormet huset deres, og det ble ikke gitt advarsler før skuddet som traff en av brødrene, ble avfyrt. Deretter gikk navnene deres verden rundt som terrormistenkte.

500.000 pund
Andre britiske aviser spekulerer i at erstatningsbeløpet kan komme så høyt som 500.000 pund, nesten 5,7 millioner norske kroner.

Det er ventet større demonstrasjoner fra islamske grupper i Storbritannia søndag på grunn av arrestasjonene. De to brødrene Mohammed Abdul Kahar og Abul Koyair er ikke tiltalt for noe straffbart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere