*Nettavisen* Nyheter.

Saksøkes av sine egne

Verdens største sandwichkjede, Subway, blir saksøkt av mer enn 14.500av sine egne franchiserestauranter.

31.07.06 07:52

Det er morsselskapet til franchiserestaurantene som blir sakssøkt. Konflikten dreier seg om kontrollen av selskapets reklamebudsjett, ifølge CNNMoney. Alle kjedens serveringssteder må betale 4.5 prosent av den ukentlige omsettingen til et reklamefond, som verdsettes til om lag 400 millioner dollar, eller cirka 2,5 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Det er mistanke om at morsselskapet, Doctor`s Associates Inc., gjennom en ny franchiseavtale vil overta fullstendig kontroll av fondet som det reageres på.

-Vi respekterer vår franchiser og dets grunnlegger, Fred DeLuca, for hva de har bygd. Men den nye franchiseavtalen, introdusert av DAI 1.april 2006, truer hele grunnlaget i Subwaysystemet, sa styreformann for organisasjonen for de nordamerikanske Subway-franchiserne, Kevin Brough, ifølge CNNMoney.

Frykter fortjenestetap
Subway tar åtte prosent av omsetningen til hver restaurant i royalty, uavhengig om de går med overskudd eller ikke. Det restauranteierne frykter er at dersom de mister kontrollen på reklamefondet vil pengene bli brukt til kun å reklamere mot økt salg alene, og ikke mot salg av produkter som øker fortjenesten.

Subway er verdens klart største sandwichkjede med 26.183 restauranter i 85 land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag