Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøkte Coca-Cola for 75 mill.

Foto: (Illustrasjonsfoto: EPA/Scanpix)
Direktøren drakk opptil tre cola-flasker daglig. Da tennene begynte ramle ut, fant han ut at han skulle saksøke brusgiganten for 75 millioner kroner.

Sørkoreaneren Lee Chul-ho, som er direktør i et internettfirma, saksøkte like godt Coca-Cola for nærmere 75 millioner kroner, noe som tilsvarer nesten sju millioner kroner per tapte tann.

Han hevdet at han var blitt avhengig av drikken og at det store forbruket hadde var skyld i at han hadde mistet elleve tenner.

Men drømmen om giganterstatningen fikk en brå slutt da en dommer i Sør Koreas tingrett fredag avslo søksmålet. Han mente direktøren ikke hadde klart å bevise en klar sammenheng mellom leskedrikken og ødeleggelsen av tennene, skriver nettstedet Digigal Chosun.

Dommen er en suveren seier for den multinasjonale drikkevareprodusenten.

- Mr. Lees tannproblemer var et resultat av forskjellige årsaker. Dette gjør det vanskelig å dømme at Coca-Colas syreinnhold og sukkermengde har vært ansvarlig for sykdommen. Mengden av koffein i cola er også mindre enn det er i en kopp kaffe eller te. Det er derfor vanskelig å si at symptomene på avhengighet oppstod bare som følge av å drikke cola, heter det i dommen.

Mr. Lee krevde også at Coca-Cola skulle merke flaskene med en advarsel om at man kan skade tennene ved å drikke cola over lang tid. Også dette ble avslått av dommeren.

Den tannløse direktøren sier nå at han vil anke dommen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere