*Nettavisen* Nyheter.

Samarbeid om muslimsk fred

Irans president og Saudi-Arabias konge vil samarbeide om å skape fred mellom sunni- og sjiamuslimer.

Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad og Saudi-Arabias kong Abdullah traff hverandre under et toppmøte i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh i helgen.

Lederne ble enige om at de skal bekjempe den stigende konflikten mellom sunni og sjiamuslimer i regionen, og de slo fast at konflikten utgjør den største trusselen for den muslimske verden, melder BBC.

Saudi-Arabia er en stor sunni-makt i regionen, mens Iran er en stor sjia-makt.

Største trusselen
- De to lederne mener at den største trusselen mot den muslimske verden på det nåværende tidspunktet er forsøkene på å skape strid mellom sunni- og sjiamuslimer, og at noe må gjøres for å få satt en stopper på slike forsøk, stod det i en offisiell saudiarabisk pressemelding utstedt tidlig søndag.

De to lederne skal også ha diskutert den politiske uroen i Libanon, Irak samt Irans omstridte atomprogram.

- Vi hadde en omfattende diskusjon angående Palestina og Irak, og vi er enige om mye på dette området, sa den iranske presidenten etter samtalene med kong Abdullah.

Press på Hizbollah
Saudi-Arabia har bedt Iran om å legge press på Hizbollah for at organisasjonen skal jobbe med en løsning på den politiske konflikten i Libanon.

Ahmadinejads offisielle besøk til Saudi-Arabia blir tolket som en garanti om at Iran ikke utgjører en atomtrussel mot landende i regionen, melder arabiske medier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.