RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samboeren løslatt av Farc

Sist oppdatert:
Samboeren til den norske Alf Onshuus Nino er sluppet fri fra fangenskap hos Farc-geriljaen.

Den marxistiske Farc-geriljaen i Colombia løslot onsdag fire lokale turister som ble kidnappet fra en strand i januar, melder Reuters.

Ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen skal alle de fire gislene ha vært i god behold. To andre turister, som ble kidnappet sammen med de fire kolombianerne, er fortsatt i fangenskap.

Den norske Alf Onshuus Nino er ikke blant de løslatte. Han og samboeren er to av de seks som ble kidnappet den 13. januar.

- Vi har fått melding om at fire av de seks turistene som ble bortført er løslatt. Norske Alf Onshuus-Nino er ikke blant disse, men hans kolombianske samboer er sluppet fri, sier informasjonssjef i Utenriksdepartementet, Trond Viken, til Nettavisen.

Viken sier at Utenriksdepartementet (UD) ikke har fått noe informasjon som tilsier at nordmannen vil bli løslatt de kommende dagene. Utover det er UD svært ordknappe med å kommentere den aktuelle saken.

- Grunnen til at vi sier så lite er at økt oppmerksomhet rundt saken kan utsette gisselet for ytterligere fare, sier Viken.

Turistene som ble satt fri var Ana Maria Aldana, Cesar Hoyos, Hernando Martinez og Jose Rodriguez.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere