RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samler seg langs grensa

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Israelske soldater og tanks samler seg ved grensa til Libanon. 3.000 reservesoldater er kalt ut i tjeneste.

Israelske soldater er allerede aktive i Libanon, men den israelske hærens øverstkommanderende, Dan Halutz sa i en pressekonferanse fredag at militære streiftog inn i Libanon vil være av begrenset omfang.

- Vi vil gjennomføre begrensede bakkeoperasjoner i den grad det er nødvnedig for å skade den terroren som rammer oss, sa Halutz.

Hæren planlegger med en tidshorisont på «noen uker», ifølge den israelske avisa Ha'aretz.

Målrettede raid
En annen militær kilde sier ifølge Reuters at hæren planlegger målrettede raid i det sørlige Libanon, men at det ikke er ventelig med en full invasjon.

Kommentaren kom etter den amerikanske tv-kanalen CNBC rapporterte at en israelsk invasjon av Libanon sannsynligvis vil skje fredag kveld.

Gaza som modell
- Vi er allerede inne i Libanon, og soldatene våre vil fortsette operasjonene der fordi det er den eneste måten vi kan angripe Hizbollas bunkere på, sier kilden. Han anslår at flere hundre soldater opererer i Libanon for øyeblikket.

Videre sier kilden at det kan bli aktuelt å operere i Libanon på samme måte som i Gaza, der bakkestyrker har gått inn i enkelte områder for å gjennomføre operasjoner på noen dager og så gått ut igjen.

«Varig løsning»
USAs utenriksminister Condoleezza Rice reiser til Midtøsten på søndag. Hun sier hun ønsker en «varig fredsløsning», men at en umiddelbar våpenhvile vil gjenopprette situasjonen slik den var før konflikten. Dette er noe USA ikke ønsker.

Rice begynner turen med et besøk i Israel. Hun vil verken møte Hizbollahs ledere eller deres syriske støttespillere på reisen.

- Syria vet hva de har å gjøre, og Hizbollah er kilden til problemet, sier rice i et intervju.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere