RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samtaler mellom Pakistan og India kollapset

Fredssamtaler mellom Pakistan og India kollapset lørdag allerede før de begynte på grunn av uenighet om temaet for møtene.

Pakistan gjorde det klart at de ikke kunne akseptere betingelsene India satte for samtalene, med det resultat at det planlagte første møtet mellom landenes nasjonale sikkerhetsrådgivere ble avlyst.

India krevde at de første samtalene utelukkende skulle dreie seg om terrorisme, og advarte Pakistan mot å ta opp det betente spørsmålet om Kashmir.

Den indiske utenriksministeren Sushma Swaraj sa til pressen lørdag at Pakistan hadde til lørdag kveld for å godta en dagsorden som begrenset seg til å drøfte «terror, og bare terror».

Etter planen skulle den pakistanske sikkerhetsrådgiveren Sartaj Aziz reise til New Delhi søndag, men det pakistanske utenriksdepartementet sa at samtalene ville være meningsløse om India fikk gjennomslag for sine betingelser.

Pakistan og India har utkjempet tre kriger, hvorav to dreide seg om Kashmir, som begge gjør krav på, men som nå er delt mellom dem.

India har i årevis anklaget Pakistan for å støtte separatistiske muslimske opprørere i den indiske delen av Kashmir, noe Pakistan benekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere