Gå til sidens hovedinnhold

Sannhetens dag for Sharon

I dag vil Ariel Sharons leger ta stilling til om de skal vekke Sharon fra koma. Optimismen fra lørdag er nå svekket.

- Sharon vil aldri bli statsminister igjen, sier legene som behandler den alvorlig syke statsministeren i Israel søndag morgen ifølge Sky News.

Israels statsminister Ariel Sharon holdes i koma ved Hadassah-sykehuset etter at han fikk en massiv hjerneblødning onsdag kveld.

Søndag formiddag sa direktør ved Hadassah sykehus, doktor Yair Birenboim, at optimismen rundt Sharons tilstand kan ha vært forhastet.

- Det var utrykk for håp og erfaringer fra noen tilfeller som førte til enkeltes optimisme. Det var definitivt en holdning vi nå tror var forhastet, sa Birenboim.

Nye undersøkelser
Søndag morgen varlset legene at de ville foreta en ny scanning av Sharons hode før de eventuelt prøver å vekke ham fra koma. Først når Sharon er ved bevissthet blir det mulig å anslå omfanget av skadene i hjernen hans.

Sharons kirurg, Jose Cohen, har uttalt at statsministeren har gode muligheter til å overleve, men at det er vanskelig å si hvor store hjerneskader han har pådratt seg.

- Jeg har sett så mange slike tilfeller. Noen overlever ikke, og andre vender tilbake til arbeidslivet, sier Cohen ifølge avisa Ha’aretz.

Fortsatt kritisk
Lørdag meldte legen at Sharons tilstand var noe forbedret, men at tilstanden fortsatt er kritisk.

Hensikten med å holde Sharon i koma er å minke hjernens oksygenbehov og la hjernen hvile. Det kan bli aktuelt å holde Sharon i koma flere dager etter dette.

Når Sharon vekkes, vil legen se etter en eller annen form for " respons".

- Dersom vi ikke får noen reaksjon, er det dårlig nytt, sier sykehusdirektør Shlomo Mor-Yosef.

Regjeringsmøte uten Sharon
Søndag samlet fungerende statsminister Ehud Olmert den israelske regjeringen til sitt ukentlige møte. Statsrådene var tydelig preget av nyhetene om Sharons tilstand, melder AP.

- Jeg vil følge Sharons ønsker, sa Olmert ifølge nyhetsbyrået.

Det er ikke ventet at regjeringen vil ta noen viktige avgjørelser, som å avgjøre hvorvidt palestinerne i Øst-Jerusalem får stemme i det palestinske valget 25. januar, melder den israelske militære radiokanalen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett