RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Santorum gjør rent bord i Midtvesten

Foto: Charlie Riedel (Ap)
Sist oppdatert:
St. Charles/Oslo (NTB-Nils Myklebost): Rick Santorum gjenopplivet sine sjanser i den republikanske nominasjonskampen da han vant alle de tre nominasjonsoppgjørene i Midtvesten tirsdag.

Den kristenkonservative kandidaten, som mange hadde avskrevet etter svake resultater i Florida og andre delstater, vant nominasjonsvalget i Missouri og avstemningene på nominasjonsmøtene i Minnesota og Colorado.

- Wow, konservatismen er fortsatt levende, sa en strålende Santorum til sine tilhengere i St. Charles i Missouri da resultatet var klart i denne delstaten.

De sterke resultatene gir Santorum nytt håp om å slå ut Newt Gingrich og bli den samlende kandidaten for religiøse og konservative republikanske velgere som vegrer seg for å stemme på Mitt Romney.

For Romney er resultatet et klart tilbakeslag. Selv om han fortsatt er favoritt og også har den desidert beste valgkamporganisasjonen og suverent mest penger, viser resultatet i de tre statene at det fortsatt ikke er mye begeistring for ham blant de republikanske velgerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere