RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Säpo frykter Saddams fetter

Sist oppdatert:
En av Saddams fettere har siden 2004 vært bosatt i Sverige. Fetteren levde et luksusliv i Saddams innerste krets som general i flyvåpenet.

Fetteren, som er i 50-årsalderen, bor med familien sin i hemmelighet i Stockholms-området og får både husleie og opphold betalt av den svenske staten. Dette til tross for at han har fått avslag på søknaden sin om asyl, skriver den svenske avisen Expressen.

Før Saddams fall var fetteren general i det irakiske flyvåpenet. Han fikk avslag på asylsøknaden fordi sikkerhetspolitiet regner ham for å utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Svensk politi mistenker også at fetteren kan være skyldig i krigsforbrytelser i Irak.

Fetterens svenske advokat, Kati Lo Forte, har nå appellert til regjeringen om å vurdere søknaden på nytt, ettersom fetteren "kjenner en velbegrunnet frykt for forfølgelse på grunn av sin politiske oppfatning og tilhørighet til en viss samfunnsgruppe", skriver Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere