RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Säpo løslot terrormistenkt

Den terrormistenkte 38-åringen som tirsdag ble pågrepet i København, ble tre dager tidligere arrestert i Sverige. Til tross for at han er internasjonalt etterlyst, fikk han gå fri.

Det skriver Expressen.

Den danske antiterrorstyrken slo tirsdag til mot en gård utenfor København. Åtte personer, tre av dem svenske, ble arrestert. Alle unntatt den 38-år gamle svensken ble senere løslatt.

Ifølge Expressen ble mannen tre dager tidligere pågrepet av den svenske etterretningstjenesten Säpo og avhørt i mange timer. Han skal da blant annet ha oppgitt at han var på vei til Danmark med et flyttelass. Til tross for at mannen er etterlyst internasjonal, blant annet på grunn av mistanke om forbindelse til terrorangrepet i Casablanca i fjor, ble han løslatt.

Marokkansk politi ba rett etter at mannen var løslatt om at han ble utlevert.

Danske myndigheter har vært tause om den 38 år gamle marokkaneren. Onsdag ble han varetektsfengslet i 13 dager med brev- og besøksforbud.

Sjefkriminalinspektør Per Larsen i København-politiet ville tidligere i uka bare si at saken er en utleveringssak, og overvåkingspolitiet PET ville ikke kommentere saken.

Saken ble behandlet bak såkalt "dobbelt lukkede dører", noe som innebærer at heller ikke siktelsen mot marokkaneren blir offentliggjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere