RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sår tvil om Shannon-forsvinning

Sist oppdatert:
Nye forklaringer sår tvil om forsvinningen til Shannon Matthews (9).

Marerittet til ni år gamle Shannon Matthews og hennes familie ser ikke ut til å være over. De ubesvarte spørsmålene i forsvinningssaken i West Yorkshire i England tårner seg opp etter at hun ble funnet i live.

At Shannon ble funnet i en leilighet bare to kilometer fra sitt hjem, slo ned som en bombe fredag. Niåringen hadde vært sporløst borte i 24 dager da hun ble funnet i en skuff under en sovesofa ved siden av stefarens onkel, Paul Drake.

LES OGSÅ: Niåring funnet i skuff

Naboer hørte latter
Politiets etterforskere fokuserer nå på å finne ut hva slags forhold det var mellom den ni år gamle jenta og mannen som er mistenkt for å ha bortført henne.

I en overraskende vending har det kommet fram at naboer av Drake har fortalt politiet at de hørte at den unge jenta spøke og le i mannens leilighet, skriver Sunday Express.

Opplysningene har fått etterforskerne til å spørre seg i hvilken grad niåringens opphold i leiligheten var ufrivillig. En tidligere ukjent observasjon skal også ha blitt gjort av jenta i nærheten av leiligheten, samme dag hun forsvant.

- Overlykkelig
Niåringen blir nå tatt hånd om at spesialtrente politietterforskere. Hun har fått se på DVD-filmer og fått en kattunge og leke med, før hun forsiktig vil bli spurt om hva hun har opplevd. Politiet sier at jenta er i godt humør, og beskriver henne som «sprudlende og begeistret».

Shannons mamma, Karen Matthews, forteller at hun er overlykkelig over at hennes datter ble funnet i god behold.

- Jeg klarte ikke å stoppe og gråte da jeg så Shannon igjen. Det var så godt å vite at hun var i sikkerhet og tilbake der hun hører hjemme, sier hun.

Fikk ikke klemme moren
Jenta er likevel ikke gjenforent med familien ennå. Hun fikk møte moren i bare to minutter og de fikk ikke lov til å gi hverandre en klem. Ifølge avisen Daily Mail fryktet politiet at dette kunne ødelegge avgjørende tekniske bevis.

En politikilde sier til avisen at Shannon ikke vil få lov til å reise hjem på ennå noen dager, inntil politiet har fått klarlagt hva som har skjedd i løpet av de ukene jenta var borte.

Det er også ventet at barnevernet vil bli koblet inn for å se nærmere på familielivet til jenta. Familiemedlemmer har fortalt til pressen at Shannon ikke trivdes hjemme og hun har beskyldt sin 22 år gamle stefar, Craig Meehan, for å ha slått henne.

- Andre involvert
Einstøingen, Paul Drake, som er i politiets søkelys har skiftet navn til Michael Donovan. Han er fraskilt og har ikke lengre kontakt med sine to døtre. Drake skal ha forklart at andre familiemedlemmer var involvert i bortføringen. Ifølge en høytstående polititjenestemann rettes beskyldningene mot Shannons mor.

- Dette kan være løgner, men vi ville ikke gjøre jobben vår skikkelig om vi ikke etterforsker disse påstandene. Våre undersøkelser er i høyeste grad fortsatt pågående, sier han til Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere