RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sarah (26) ble drept av Taliban

Sist oppdatert:
Sarah Bryant er den første britiske kvinnen som har blitt drept i tjeneste i Afghanistan.

Korporal Sarah Bryant ble drept sammen med tre andre britiske soldater av en veibombe i Hemland-provinsen sør i Afghanistan tirsdag.

- Selv om jeg ikke eier ord og er knust over dødsfallet til min vakre kone Sarah, så er jeg utrolig stolt av henne, sier ektemannen Carl Brynt, som også er korporal i det britiske forsvaret.

Sarah og Carl giftet seg for knappe to år siden.

- Hun var en fantastisk soldat som døde mens hun gjorde en jobb som hun elsket. Hun kjente til risikoen, og hun var der fordi hun ønsket det selv, og hun ville ikke ha gjort ting annerledes, sier ektemannen i en presseuttalelse, melder Sky News.

Overvåket Taliban
Sarah kunne snakke det lokale språket pashto og tjenestegjorde som etterretningsoffiser i Afghanistan. Jobben hennes var blant annet å overvåke telefonkommunikasjonen til Taliban i Afghanistan. De tre andre mennene, som ble drept i angrepet tirsdag, tilhørte de britiske spesialstyrkene SAS.

Ifølge faren har Sarah drømt om å bli soldat helt siden hun var en liten jente.

- Helt siden hun var en skolejente, så har hun drømt om å bli soldat. Jeg kan ikke fatte at hun ikke skal komme hjem igjen, sier faren Des Feely.

106 britiske soldater har mistet livet i Afghanistan siden invasjonen i 2001. Den siste tiden har vært en stor påkjenning for Storbritannia etter at ni tjenestefolk har blitt drept i løpet av ti dager, melder Daily Mail.

Liten beskyttelse
Sarah og de tre SAS-mennene kjørte i en lett pansret Land Rover da de ble rammet av veibomben.

Land Roveren er i utgangspunktet beregnet for bruk i Ulster, og gir beskyttelse mot kuler og brannbomber. Men den gir liten beskyttelse mot de kraftige veibombene som Taliban stadig bruker mer av i angrepene mot Nato-styrkene.

Tragedien har blusset opp kritikken mot det mangelfulle utstyret til britiske styrker som tjenestegjør i det krigsherjede landet.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere