RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP (Afp)

Sarah (32) er endelig fri

Sist oppdatert:
32-åringen har vært fengslet ett år etter at hun ved en feiltakelse krysset grensen til Iran.

Iranske myndigheter løslater den amerikanske fotturisten Sarah Shourd etter ett år i varetekt, melder iranske medier, ifølge CNN.

Sykdom er grunnen til at iranske myndigheter nå er villige til å løslate kvinnen.

- Basert på meldinger om sykdom, og godkjenning fra dommeren, så vil hennes kausjon bli satt til 500.000 dollar. Og hvis kausjonen blir betalt, så er hun fri til å gå, sa sjefsaktor Jafari-Dolatabadi under en pressekonferanse søndag, melder BBC.

Arrestert på grensen
Shourd og to menn, Shane Bauer og Josh Fattal, ble pågrepet da de befant seg på grensen mellom Iran og Irak i juli, 2009.

Familiene sier amerikanerne krysset grensen til Iran ved en feiltakelse da de var på fjelltur i den irakiske fjellregionen Khormal.

Iranske myndigheter hevder imidlertid at amerikanerne er spioner, og har planer om å straffefølge dem for spionasje.

Fengslet uten tiltale
Men amerikanerne holdes fortsatt i varetekt uten tiltale i det beryktede Evin-fengselet i den iranske hovedstaden – ett år etter pågripelsen.

Alle amerikanerne er uteksaminert fra det prestisjetunge Berkeley-universitetet i California. Amerikanske myndigheter hevder de er uskyldige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere