Flere amerikanske medier melder at Sarah Palin ikke er invitert i begravelsen til avdøde John McCain førstkommende søndag.

Palin ble valgt som McCains visepresidentkandidat da han kjempet mot Barack Obama i presidentvalget 2008.

Både People Magazine og Breitbart hevder de har kilder som bekrefter at den omstridte politikeren ikke er invitert i begravelsen. Nyheten er gjengitt i flere medier, deriblant Fox News.

- Hvis jeg skal gjette, kommer dette fra Cindy (McCains enke red.anm.). Hun er veldig beskyttende overfor Johns minne og ettermæle. Hun er også en sørgende enke. Jeg tror hun ønsker å komme gjennom dette på best mulig måte, sier en kilde med nære bånd til McCain-familien til People Magazine.

Breitbart skriver at de har fått bekreftet fra andre kilder at Palin ikke har fått tilsendt noen invitasjon, og at hun «har blitt fortalt av mellompersoner om å holde seg unna seremonien».

Trump er heller ikke invitert

McCain gjorde det klart tidligere i år, da det ble kjent at han var dødssyk, at han ikke ønsket president Donald Trump skulle delta i begravelsen. Trump har gjentatte ganger kommet med nedsettende karakteristikker av McCain.

Kilden til People Magazine understreker at verken Palin eller Trump blir bortvist om de likevel skulle dukke opp i begravelsen.

- Jeg vil gjøre dette klart. Det er ikke ilagt et forbud mot å komme. De vil ikke bli bortvist av vakter om de skulle dukke opp i begravelsen, sier kilden.

I motsetning til Trump har imidlertid ikke Palin offentlig kritisert McCain.

- John McCain var min venn. Jeg vil huske de gode stundene. Min familie og jeg sender våre bønner til Cindy og McCain-familien, sa den tidligere makkeren da dødsbudskapet ble gjort kjent i helgen.

Angret på valget av Palin

McCain har nylig innrømmet at han angret på valget av Palin som visepresidentkandidat, og at han heller burde ha gått for sitt eget førstevalg som var senator Joe Lieberman.

- Jeg burde ha sagt: «Se her, Joe Lieberman er min beste venn. Vi burde velge ham». Men jeg ble overtal av mine politiske rådgivere at det ville være skadelig, og det var et annet feilgrep jeg gjorde, uttale McCain i en HBO-dokumenter som følger den siste tiden til dødssyke McCain, ifølge The Guardian.

Etter valgnederlaget høsten 2008, gikk McCain og Palin hver sin politiske retning. McCain fortsatte som senator, mens Palin, tidligere Alaska-guvernør, ble en viktig figur i den omstridte Tea Party-bevegelsen. McCain ble etter hvert en ihuga kritiker av Tea Party-bevegelsen.

Obamas visepresident taler

McCain begraves ved krigsskolen i Annapolis i Maryland førstkommende søndag. I tillegg skal det avholdes flere minneseremonier for den avdøde senatoren.

Paradoksalt nok skal Obamas tidligere visepresident John Biden, altså Palins motkandidat i 2008-valget, tale under en minneseremoni for McCain i Phoenix torsdag.

Palin ble beskyld for å ha begrensede allmennkunnskaper, stille uforberedt i intervjuer med media og ikke følge rådene til McCain under valgkampen for ti år siden. Noen hevder også at Palins uortodokse stil kan ha kostet McCain seieren.