RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/Jacky Naegelen

Sarkozy snakker om å bombe Iran

Sist oppdatert:
President Nicolas Sarkozy antydet i en tale et eventuelt militært angrep mot Iran dersom landet utvikler atomvåpen.

Mandag holdt Nicolas Sarkozy sin første tunge utenrikspolitiske tale etter at han tok over presidentposten i Frankrike i mai.

Sarkozy hadde tøff språkbruk overfor Iran og kalte landets atomprogram for verdens største trussel. Han gjorde det klart at Iran må belage seg på et eventuelt militært angrep, dersom landet utvikler atomvåpen, skriver The Times. Men Sarkozy, som er den mest proamerikanske franske presidenten på flere tiår, hadde ingen henvisning til hvem som skulle utføre det militære angrepet.

Unngå konflikt
Videre sa den ferske presidenten at verdens største utfordring er å unngå at det oppstår en konflikt mellom islam og Vesten, og mener at Iran er selve veikrysset i forholdet til problemene i Midtøsten.

- Irans atomvåpenmål er uten tvil den mest alvorlige krisen som tynger den internasjonale arenaen på det nåværende tidspunktet, sa Sarkozy.

Sanksjoner
Sarkozy understreket at verdenssamfunnet må fortsette med å stramme inn på sanksjonene overfor Iran for å hindre landet i å utvikle atomvåpen.

- Dette initiativet er det eneste som kan redde oss fra et alternativ som jeg mener vil være katastrofalt: Den iranske bomben eller bombingen av Iran, sa presidenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere