RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sarkozy tatt inn til avhør i korrupsjonssak

EKS-PRESIDENT: Nicolas Sarkozy (59) satt som president i perioden 2007–2012.
EKS-PRESIDENT: Nicolas Sarkozy (59) satt som president i perioden 2007–2012. (AFP)
Sist oppdatert:
Den tidligere franske presidenten tas inn til avhør.

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er tatt inn til avhør i forbindelse med etterforskning av økonomisk kriminalitet.

Det melder nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Ifølge avisa Le Monde ankom Sarkozy etterforskningsenheten for skattesaker og korrupsjon (OCLCIFF) i Nanterre tirsdag morgen like før klokka 08, og politiet kan holde ham i varetekt.

Ifølge nyhetsbyråene AFP og Reuters er Sarkozy inne til avhør i forbindelse med etterforskning av ulovlig påvirkning av vitner og brudd på hemmelighold.

Le Monde skrev 8. mars i år at fransk politi mener å ha avslørt et nettverk av informanter i politiet og justissektoren. Mistankene oppsto i forbindelse med en korrupsjonssak som ble etterforsket i Paris i fjor.

Et av elementene i etterforskningen den gang var mulig økonomisk støtte fra Libya til Sarkozys presidentkampanje i 2007, skriver avisa.

Overvåking og telefonavlytting av Sarkozy selv og hans slektninger skal ha vært en del av etterforskningen.

Mandag ble Sarkozys advokat, Thierry Herzog, og to dommerfullmektiger tatt inn til avhør i den samme saken, melder NTB.

Etterforskerne forsøker å finne ut om Sarkozy ved hjelp av sin advokat forsøkte å påvirke etterforskningen av denne saken som potensielt kunne ført til at Sarkozy havnet i fengsel. De mistenker at Sarkozy forsøkte å få tak i opplysninger fra en av dommerne.

Ifølge NTB er det også mistanke om at Sarkozy ble tipset om at mobilen hans ble avlyttet i forbindelse med etterforskningen av hvorvidt han i 2007 fikk valgkampstøtte fra Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi og Frankrikes rikeste kvinne, L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt.

Denne saken ble henlagt i oktober i fjor, men den nye omdreiningen kan få store konsekvenser for Sarkozys håp om et politisk comeback under neste presidentvalg i 2017, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere