*Nettavisen* Nyheter.

Sarkozy til sykehus etter treningstur

Foto: THOMAS COEX (AFP)

Frankrikes president ble i all hast brakt til sykehus da han følte seg uvel etter en treningstur søndag.

26.07.09 19:31

Fransk TV og radio meldte at den 54 år gamle presidenten var ute og jogget på La Lanterne i Versailles, like utenfor Paris, melder Reuters.

Han ble brakt til militærsykehuset Val-de-Grace i hovedstaden.

Nicolas Sarkozy ble umiddelbart undersøkt av lege og underkastet ulike tester, ifølge en regjeringskilde. Ifølge AFP skyldes problemene en nerve som regulerer hjerterytmen. En av presidentens rådgivere karakteriserer dette som mindre alvorlig.

Ble behandlet for angina
Sarkozy, som ble tatt i ed i mai 2007, hadde en kort sykehusinnleggelse i oktober samme år, da han fikk behandling for angina. Under valget lovte Sarkozy å publisere regelmessige helserapporter, men det har ikke skjedd. Den eneste rapporten om presidentens helse kom fem dager etter edsavleggelsen. Den konkluderte med at han var i god form, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

Ivrig jogger
Den franske presidenten er en ivrig mosjonist og blir ofte sett joggende eller syklende sammen med sine medarbeidere og livvakter.

På det private plan er Sarkozy mest kjent for romansen med eksmodellen og sangeren Carla Bruni, som førte til ekteskap i februar 2008, bare tre måneder etter skilsmissen fra kona Cecilia Ciganer-Albaniz.

Bruni ankom sykehuset på en scooter kort tid etter at ektemannen ble lagt inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.