*Nettavisen* Nyheter.

Sarkozys kone stemte ikke

Foto: Scanpix

Cecilia Sarkozy, kona til Frankrikes nyvalgte president, stemte ikke i andre valgrunde.

14.05.07 10:56

Det skriver det venstreorienterte nettstedet Rue89.com, ifølge AFP/NTB.

Avisen Le Journal du Dimanche (JJD) skal ha skrevet en artikkel om at fru Sarkozy ikke stemte på mannen sin, men avisens redaktør valgte å stanse artikkelen før den gikk i trykken. Saken har skapt en bred mediedebatt om selvsensur og skillet mellom det private og det offentlige livet til Cecilia Sarkozy.

Rue89 skriver at journalister i JJD skal ha kartlagt alt ekteparet Sarkozy gjorde på valgdagen forrige søndag. På denne måten fant de ut at Cecilia Sarkozy ikke stemte. Dette ble også bekreftet av en ansatt i valglokalet der fru Sarkozy skulle ha levert sin stemme. Den ansatte lot seg intervjue anonymt av journalister i JJD.

På avisens redaksjonsmøte på lørdag, dagen før nyheten skulle publiseres, krevde redaktøren i JJD, Jacques Espérandieu, at hovedpersonen selv skulle få uttale seg om saken. Men svaret fra Cecilia Sarkozy var «ingen kommentar».

Også pressetalsmannen til Nicolas Sarkozy, Frack Louvier, nektet å uttale seg om saken da han ble kontaktet av JJD-journalister.

Da besluttet Espérandieu at saken ikke skulle publiseres. Espérandieu mente at stemmerett er en privat sak, og at informasjonen om at fru Sarkozy ikke stemte, var «veldig privat og personlig».

- Det var jeg som tok den avgjørelsen om å ikke publisere saken. Jeg tar ansvar for det og gjør det med god samvittighet, sa Espérandieu til franske Libération.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.